PAAL 17

Het befaamde hoofdkwartier. Bij aankomst op het strand wandel je een kleine 250m naar rechts en je ziet de Kitesurfschool Texel banner en fatboys al liggen. Van deze locatie worden de meeste lessen gegeven, enerzijds omdat ‘oost west thuis best’ is, anderzijds is het ook een ideale kitesurfspot! Het strand is breed met genoeg ruimte voor een groep kiters. Ondiepe ‘zwinnen’ (de gaten tussen zandbanken) maar ook hoge golven wisselen zich hier zo af dat zowel de ‘rookie’ als de kitelegende in spé hier hun hart op kunnen!
Klik op de kaart voor meer informatie over de spots

Ceres

Tussen de aanmeerplaats van onze eigen Teso en het dorp Oudeschild ligt de ondiepe wadspot Ceres. Deze spot is het kleine broertje van het Surfstrandje, ook hier is het dragen van schoentjes voor je eigen veiligheid ten zeerste aan te raden. Kiten kan hier bij Oosten- tot zuidelijke windrichtingen.
Klik op de kaart voor meer informatie over de spots

Surfstrand

Aan de “wad” kant van Texel, in het oosten tussen Oudeschild en Oosterend vind je het Surfstrandje. Schoentjes zijn een must om op dit ondiepe vlakke water te kiten. Met een Noord-Oost / Oostenwind is het leven van een kitesurfer hier allemachtig prachtig!
Klik op de kaart voor meer informatie over de spots

Vuurtoren

Op de kop van Texel vind je de Vuurtoren. Het strand is als een grote vriendelijke reus, fantastisch ruim, zacht en volop speelruimte voor jou en je kite. ‘Zo verraderlijk als de zee’ die leus kunnen we er hier wel ingooien want zonder de juiste kennis en kwaliteiten kunnen de stroming en het tij levensgevaarlijk zijn.
Klik op de kaart voor meer informatie over de spots