Veelgestelde vragen

Alle cursussen beginnen met de basis van het kiten en afhankelijk van de gekozen cursus werken we naar een voor jou geschikt niveau toe. Ervaring is dan ook niet nodig.

Het kiteseizoen loopt van begin april tot eind oktober. Je kunt bij ons 7 dagen per week terecht. Lestijden zijn: 10:30 uur en 14:00 in het voor en na seizoen en in het hoogseizoen geven wij les om 09:00, 12:00 en 15:00. Heb je vanwege werk of afspraken alleen ‘s avonds de mogelijkheid om te kiten? Geen probleem. Pak je telefoon en bel ons op, dan kunnen we eventueel ‘s avonds een cursus plannen.

Een goed humeur, zwembroek, handdoek, zonnebrandcreme (je weet het nooit met die Nederlandse zon), zonnebril, iets te drinken.

Alle materialen die je nodig hebt voor de cursus zijn inbegrepen in de prijs. Een kitesurfschool zonder wetsuits zou dan ook niet zo best zijn. Van XS tot XXL, daar zit er zeker eentje tussen die jou past.

Ja. Zo kunnen we contact met je opnemen als er wijzigingen zijn vanwege het weer of de locatie. Reserveren kan per telefoon of email maar je bent natuurlijk ook altijd welkom sfeer te komen proeven bij ons bij Paal 17.

Alle betalingen, cursussen en materiaalhuur dienen voor aanvang van de cursus te gebeuren. Dit kan contant bij de kitesurfschool op het strand of via je eigen bookingspagina. Op het strand is enkel contant betalen mogelijk.

Voor de lessen van de Kitesurfschool hanteren we een minimum leeftijd van 12 jaar en 40kg. Mocht de kiter 15 jaar en jonger zijn geven wij vanwege veiligheidsoverwegingen alleen prive en prive voor twee cursussen mogelijk. Jonger dan 12? Neem dan even contact met ons op voor een persoonlijk advies.

 

In eerste instantie zullen we uitwijken naar een andere kitelocatie, wanneer Moeder Natuur echt niet meewerkt krijg je uiteraard je geld terug. Op Texel is nog meer te beleven dan alleen kiten, misschien kunnen we je van inspiratie voorzien door hier te klikken.

Air – De tijd dat je in de lucht ‘hangt’. Bar – Het ‘stuur’ waarmee je de kite bestuurt Benedenwinds – Met de wind in je rug kiten Big Air – Een hoge sprong, vaak krijgt de kiter een extra boost door af te zetten op een golf. Body Dragging – Door je kite door het water voortgetrokken worden zonder board. Voor beginners wordt dit vaak gebruikt om het gevoel van de kite in water te ervaren. Boost – Iedereen die weleens Mario Kart heeft gespeeld weet wat een boost is. Brain Fart – Tijdens je ‘air’ vergeten welke trick je in gedachten had om vervolgens in schoonheid op het water te crashen. Chicken Loop – De rubberen lus die de bar aan je harnas verbind. Zo wordt de spanning op de lijn niet alleen over je armen maar over je hele gewicht verdeeld. Facial – Het moment dat je wilt voorkomen, zeker met je buddies in de buurt. Freeriden – Gewoon lekker cruisen zonder tricks of airs maar wel met optimale controle. Freestyle – Vergelijkbaar met snowboarden en skaten, freestylen is de aaneenschakeling van tricks / aerials op stijlvolle wijze. Handlepass – De bar achter je rug langs halen terwijl je in de lucht hangt Kitemare – Kiten combineren met een nachtmerrie levert geen mooie plaatjes op!

Contactinformatie

Ruijslaan 96, 1796 AZ De Koog

0031 (0)6 10 97 19 92

info@kitesurftexel.nl

 

Instagram

Hoe kunnen we je helpen?

Bekijk eens of je vraag al beanwoord wordt bovenaan deze pagina!